TLS investeert in vernieuwend promotieonderzoek

Tilburg Law School investeert 2,5 miljoen in ‘vernieuwend promotieonderzoek’ en stelt dertien jonge onderzoekers aan om vooral aan de slag te gaan met ‘Big Data’.

Tilburg University ziet datawetenschap als een speerpunt. Daarom investeert TLS tot 2020 jaarlijks 100.000 euro in Data science. Vier nieuwe promotietrajecten worden toegespitst op de regulering van Intelligent Personal Robots, de omgang met Big Data-analytics in het strafrecht en de gegevensbescherming van datagestuurde lichaamsdelen door middel van neurotechnologie.

De andere onderzoeksprojecten zullen eveneens inhaken op actuele problematiek. Zo gaan de onderzoekers kijken naar de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor mensenrechtenschendingen bij wereldevenementen als het WK voetbal in Qatar. Corien Prins, decaan van TLS, ziet het vernieuwingsproject als een belangrijke verrijking van het onderzoek aan de rechtenfaculteit: “We zijn ontzettend blij dat Tilburg Law School met de inzet van al dit onderzoektalent kan bijdragen aan de ontwikkeling van het recht en openbaar bestuur van de 21e eeuw.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.