CDA stelt vragen over oplichting studentenkamers

De CDA-fractie in de Tilburgse gemeenteraad gaat vragen stellen over oplichting met studentenkamers. Meerdere internationale studenten zijn hiervan het slachtoffer geworden. De fractie eist opheldering.

Voor internationale studenten is het niet altijd makkelijk om een kamer te vinden. Aan het begin van dit collegejaar leidde de grote aanwas van buitenlandse studenten al tot een tekort aan woonruimte. De gemeenteraadfractie van het CDA heeft nu van meerdere Tilburgers gehoord dat hun adresgegevens zijn misbruikt door oplichters. Op internet zijn hun woonadressen te huur aangeboden, terwijl zij hun woonruimte helemaal niet verhuren.

Voor zover bekend zijn meerdere buitenlandse studenten hier de dupe van geworden. Zij zouden woonruimte krijgen als ze eerst duizend euro overmaakten via Western Union. Bij aankomst in Nederland bleken de studenten te zijn opgelicht.

Geen aangifte

Een pijnlijke zaak voor de slachtoffers én de Tilburgers wiens huis werd aangeboden. Omdat alleen hun adresgegevens zijn gebruikt, kunnen de Tilburgers geen aangifte doen van het misbruik. Om aangifte te kunnen doen van identiteitsfraude moeten er ook persoonsgegevens gestolen zijn, dat is nu niet het geval. Het CDA wil dat de gemeente de problemen aanpakt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.