Sportkantine op de velden kan uitgesteld worden

In een verder matte vergadering van de Commissie Financiën gaf het onderwerp ‘Sportkantine’ nog wat reuring. De veldkantine is een voorstel van Fractie Sam dat eerder de handen wel op elkaar kreeg, maar nu kritisch werd bekeken.

Ter advies lag een begroting voor de bouw van de nieuwe kantine op de velden. Deze zou ongeveer 600.000 euro gaan kosten, maar daarin zat het probleem niet. Het ging over een risico  van budgetoverschrijding, waarschijnlijk een ton meer. Hoewel in de begroting staat: “een afwijking van plus of min € 100.000 niet onmogelijk.”

Maar over een eventuele meevaller werd deze vergadering niet gesproken. Het ging over de eventuele tegenvaller. De Onafhankelijken zag het totaalbedrag zomaar oplopen tot een miljoen. TiU International zei: “Dit is een blanco cheque”. Studentenfractie Front zag ook risico’s in budgetoverschrijding van het project. Collegevoorzitter Koen Becking zei: “Dit is een normale voorziening, dit is niets aparts. Maar het maakt mij niets uit als we de deadline niet halen, doordat er vragen zijn. Dan staat die kantine er met kerst volgend jaar in plaats van in september. Zelfs in het decanenoverleg is dit goed bevonden, terwijl er toch geen geld naar onderwijs gaat”

 het oude scheidsrechtergebouwtje

het oude scheidsrechtergebouwtje

Er volgde een schorsing. De fracties weerstonden de druk en nu komt er voor  de Uraad van volgende week een memo met daarin  de puntjes gepreciseerd. Floris Knaapen voorzitter van Fosst ziet het zonnig in. “Jammer van dit uitstel, ik had natuurlijk gehoopt op positief advies, maar als er volgende week een memo is met voldoende info dan gaat het wel door. Je maakt er toch meer dan 800 sporters blij mee.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.