Abigail Vermeulen nieuwe secretaris CvB

De nieuwe secretaris van het CvB is een bestuurskundige met veel beleidservaring bij de overheid en andere instanties. Abigail Vermeulen stapt over van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis naar Tilburg University.

De secretaris ondersteunt het CvB bij de ontwikkeling en uitvoering van de bestuurlijke agenda van de universiteit, maar maakt officieel geen deel uit van het college. De vorige secretaris, Gabe van der Zee, legde die functie per 1 januari 2017 neer wegens persoonlijke redenen. Het CvB wilde de functie voor 1 mei invullen. Vandaag is bekend gemaakt dat Vermeulen is aangetrokken. Zij start per 1 september 2017.

Het CvB denkt dat Vermeulen met haar “brede ervaring, visie en persoonlijkheid” een welkome aanvulling is voor de universiteit. Zelf ziet Vermeulen er naar uit een bijdrage te mogen leveren “aan het verder versterken van de verbinding tussen bestuur en de universiteit en tussen universiteit en omgeving.”

Vermeulen (1972) werkt nu nog als secretaris van de RvB van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Eerder werkte ze onder andere voor de ministeries van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Economische Zaken. Ook was ze bij de gemeente Amsterdam beleidsadviseur van de korpsbeheerder en secretaris van het regionaal college van de politieregio Amsterdam-Amstelland. Ze studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Twente.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.