Kerstzingen op de campus

Het begint een traditie te worden; het kerstgezang op de campus. De theologische faculteit organiseert het al zes jaar vlak voor kerst en onze pastor Michiel Peeters dirigeert het koor. 

Het kerstkoor wordt steeds groter en steeds beter, er zitten mensen bij uit alle windstreken van de campus. De bijeenkomst steeds sfeervoller. Dat merk je ook aan de opkomst, waar er voorheen een handjevol mensen waren, zijn het er nu zo’n honderd man. Het kerstkoor bestaat sinds 2011 en groeit sindsdien als kool. 

Er is een mooie verstilde stemming in Cobbenhagen en er wordt prachtig meerstemmig gezongen. Men heeft duidelijk flink gerepeteerd. Een klein tekort aan mannelijke zangers, maar dat mag de pret niet drukken. Het koor zingt traditionele kerstliederen maar ook een (voor mij onbekende) compositie van Wim Dirriwachter. De traditionele liederen kwamen van de hele wereld. Bij het ‘Gloria’ werd het publiek uitgenodigd mee te zingen en directeur Ada van de Velden dirigeerde. Na afloop was er chocolademelk met kersstol. Een mooie traditie waarbij je even stilstaat in de hectiek van alledag op de campus.

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.