Tilburg Law School verwacht geen onvoldoende

Bij Tilburg Law School wordt op moment met spanning gekeken naar het aankomend bezoek van de visitatiecommissie. Zullen de opleidingen van TLS de intensieve toetsing door de commissie doorstaan?

Tijdens het bezoek, dat plaatsvindt van 9-12 januari 2018, worden in totaal 11 opleidingen van TLS gevisiteerd. Een goede beoordeling is belangrijk voor het voortbestaan van de opleidingen. Worst case scenario? Een onvoldoende beoordeling, met als gevolg dat de opleiding in kwestie geen nieuwe accreditatie ontvangt.

Suzanne van der Aa, vice-decaan onderwijs bij TLS, ziet dit echter niet zo snel gebeuren: “Ik krijg het gevoel dat iedereen er positief instaat. We zien uiteraard verbeterpunten en het kan goed zijn dat er substantiële wijzigingen zullen zijn, dat is moeilijk te voorspellen. Maar ik heb zelf goede hoop dat we niet in een herstelprogramma landen.”

Ook bij fractie Vrijspraak (de studentenmedezeggenschapsfractie van Magister JFT) wordt positief naar de visitatie gekeken. Zij zien de visitatie als een kwaliteitsborg waarbij de puntjes op de i gezet worden. Jaap Hezemans van Vrijspraak: “De visitatie is een mooie aanleiding voor het hele onderwijsteam om nog eens goed te kijken hoe de verschillende opleidingen in elkaar steken en hoe deze zich verhouden tot elkaar. Waar wij vooral op hopen is dat de vakgroepen die tot nu toe tekort zijn geschoten in de communicatie naar de studenten toe door de visitatie een voorschot hebben gekregen om deze te verbeteren.”

Na afloop van de visitatie zal de commissie onmiddellijk verslag uitbrengen van hun bevindingen. Alle studenten en medewerkers van TLS zijn welkom hun inbreng te leveren bij het open spreekuur op 11 januari 2018 van 10.00 tot 10.30 uur in M1003.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.