Stemwijzer voor Tilburgse studenten gelanceerd

Weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart? Voor de zwevende kiezer die aan Tilburg University studeert, is er nu een handige kieswijzer. 

De kieswijzer bestaat uit 8 stellingen, die elk betrekking hebben op zaken die de Tilburgse student aangaan: studentenhuisvesting, nachttreinen en een studiecentrum in de binnenstad bijvoorbeeld. Je kunt direct zien hoe de verkiesbare partijen over de verschillende studentenonderwerpen denken. Als je klikt op de stellingname van de partij over een bepaald onderwerp – eens, oneens of neutraal – verschijnt er bovendien een toelichting, waarin de stellingname van de partij wordt uitgelegd en onderbouwd.

Studentenraad Tilburg ontwikkelde de kieswijzer om studenten te helpen de juiste keuze maken op 21 maart. Lees hier waarom het volgens Studentenraad belangrijk is dat studenten gaan stemmen, en welke studentenbelangen een rol spelen in de gemeenteraadsverkiezingen. Klik hier om direct naar de kieswijzer te gaan.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.