Gemeenteraadsverkiezingen: wat stemmen Tilburgse studenten?

Gemeenteraadsverkiezingen: wat stemmen Tilburgse studenten?

Vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen, en ook op de campus kun je stemmen. In het Dantegebouw zijn de stembussen tot vanavond negen uur geopend. Univers ging bij het stemlokaal langs en vroeg studenten wat ze stemden.

De 20-jarige psychologiestudent Jip twijfelde tussen D66 en GroenLinks, maar stemde vandaag uiteindelijk toch op GroenLinks. Het vluchtelingen- en klimaatbeleid van de partij trok hem over de streep. Jip stemde tegen de sleepwet: “Het principe van de wet is goed, maar hij moet meer worden genuanceerd.”

“Ik heb maar gewoon wat aangevinkt”, zegt Bowie, masterstudent supply chain management. De verkiezingen interesseren hem niet zo veel. Hij kwam vooral naar de stembus om tegen de sleepwet te stemmen, omdat hij zijn online privacy wil behouden.

img_20180321_140225

De uit China afkomstige Di Jin is promovendus in cultuurwetenschappen. Hij stemde op GroenLinks, omdat hij vindt dat er meer aandacht besteed mag worden aan het milieu, zowel in Nederland als wereldwijd. Hij is voor de sleepwet: “We moeten een beetje privacy inleveren om daar veiligheid voor terug te krijgen.”

Sociologiestudente Lois is druk bezig met haar studie en had weinig tijd om zich te verdiepen in de verschillende partijen. Uiteindelijk koos ze voor GroenLinks, omdat milieu belangrijk voor haar is. Ze stemde tegen de sleepwet.

De 23-jarige Sietze, die een dubbele master volgt in arbeidsrecht en organisatiewetenschappen, is principieel tegen referenda. Hij liet zijn gele stembiljet daarom thuis. Zijn blauwe stembiljet ging naar de VVD: ”Zij zetten zich in voor het creëren van banen voor afgestudeerden.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.