Muntjes vervangen haperende TOP credits

De TOP Week moest dit jaar volledig cashloos zijn. Dat lukte niet. In plaats van digitale credits worden er alsnog gewone muntjes gebruikt.

Muntjes en contante betalingen behoren tot het verleden, vindt de organisatie van de TOP Week 2018.  Voor het eerst in de lange geschiedenis van de introductieweek moest deze ‘cashless’ zijn. Zodat betalingen aan de bar sneller gaan, er geen contant geld rongslingert bij een bar en het milieu minder wordt belast. Door zogenaamde TOP credits te laden op het leeftijdsbandje, kan dit bereikt worden. Studenten betalen eenvoudig en snel voor eten en drinken op TOP-locaties zoals de barbecue, de sportdag en het TOP festival.

Aan de ambitieuze poging om het betalingsproces helemaal anders te regelen, is een vroegtijdig einde gekomen. Op de tweede dag van de introductieweek laat de organisatie weten dat er overgestapt wordt op de welbekende fysieke muntjes. Er zit een fout in het systeem, die niet meteen opgelost kan worden.

Studenten die bandjes volgeladen hebben met digitale credits, moeten het bandje vooral niet van de pols trekken. Het geld kan voorlopig niet besteed worden, maar is niet verloren. Na afloop van de week kunnen aangekochte bedragen met de TOP-app teruggestort worden op de eigen bankrekening. Tot die tijd moeten studenten goed op het bandje passen, dat ze sowieso nodig hebben om toegang te krijgen tot de activiteiten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.