Tilburg stijgt op US News 2020 ranking, maar top is nog niet in zicht

Tilburg stijgt op US News 2020 ranking, maar top is nog niet in zicht

Tilburg University staat er goed bij in de US News 2020 ranking op het gebied van economie en psychologie. Geesteswetenschappen en sociologie scoren minder hoog.

Koopmans building

Met een zeventiende plaats mogen de economen meer dan tevreden zijn. Op het gebied van Economics & Business gooit Tilburg University hoge ogen in de US News 2020 ranking. Daarmee begeeft de universiteit zich in gezelschap van de London School of Economics and Political Sciences (wereldwijd nummer 8), Erasmus University Rotterdam (13), University of Oxford (14) en University of Cambridge (19). Vorig jaar stond Tilburg University nog op de achttiende plaats wereldwijd.

Onderaan de ladder

Met een 72e plaats op het gebied van Psychiatry & Psychology laat de universiteit eveneens van zich horen. Ook hier is sprake van een kleine stijging: vorige jaar werd er nog een 77e plaats genoteerd.

Gebieden die aanzienlijk minder goed scoren zijn Arts & Humanities (175) en Social Sciences & Health (244). In de algemene ranking van universiteiten wereldwijd bezet Tilburg University plaats 472. Hiermee scoort de universiteit het laagst van de Nederlandse universiteiten.

Reputatie en publicatie

De US News Best Global Universities ranking is gebaseerd op reputatie in de academische wereld en wetenschappelijke publicaties, in zowel kwantitatieve als kwalitatieve zin. De ranking wordt gezien als een van de belangrijkste ranglijsten gebaseerd op academische publicaties, samen met de eerder verschenen Shanghai ranking.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.