SAM op zoek naar mondige studenten met een beperking

Een beperking zou geen bezwaar moeten zijn op Tilburg University. Het is immers al 2019 en we zijn ook graag een dynamische jonge universiteit die vooroploopt in de wereld. In de bestuurskringen en de ambtelijke lagen van de universiteit is het een onderwerp dat aandacht krijgt. Slechts een stem ontbreekt daarbij, stelt Fractie SAM, die van de student met een beperking zelf. De fractie roept daarom studenten met een beperking en een stevige mening op zich te melden voor een klankbordgroep.

Een beperking als bijvoorbeeld slechtziendheid, slechthorendheid, ADHD, dyslexie of een rolstoel zou op Tilburg University geen enkel probleem moeten opleveren, zo is het beleid. Als er problemen zijn met de toegankelijkheid van gebouwen, onderwijs of studiefaciliteiten, moet daarvoor een oplossing komen. Sinds 2013 houdt een speciaal opgerichte werkgroep daar toezicht op. Dat is heel belangrijk en nuttig, zegt SAM-voorzitter Gijs Reukers, “maar er zou eigenlijk ook een student bij moeten zitten.”

In een overleg met het College van Bestuur bracht hij namens Fractie SAM de kwestie aan de orde. “Ons idee is een klankbordgroep van studenten met een beperking en een mening die vanuit hun ervaringen input kunnen geven. Zou dat kunnen, vroegen we aan het CvB. Het antwoord was ja, komen jullie maar met namen.”

En naar die namen is Fractie SAM nu dus op zoek. “Mensen die inzicht hebben en een stevige mening.” De bedoeling is dat vanuit de klankbordgroep één deelnemer plaatsneemt in de universitaire werkgroep die het beleid beoordeeld. SAM-voorzitter Reukers verwacht dat het college daar ook in zal meegaan.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.