Dit gebeurt er als je een tentamen dreigt te missen door coronavirus

Dit gebeurt er als je een tentamen dreigt te missen door coronavirus

Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verminderen, word je zelfs met alleen een kuchje vriendelijk verzocht de campus niet meer te betreden. Maar wat als je uit voorzorg thuisblijft en daardoor een tentamen mist? Tilburg University biedt je een derde mogelijkheid.

Foto: Bram de Haan (Wikimedia Commons)

Foto: Bram de Haan (Wikimedia Commons)

Voor studenten die een tentamen missen omdat ze ziek zijn, of uit voorzorg thuisblijven, heeft Tilburg University een extra afname moment toegevoegd, laat woordvoerder van Tilburg University Tineke Bennema aan Univers weten.

In de praktijk zal dat betekenen dat als je het eerste tentamenmoment mist, je doorverwezen wordt naar het hertentamen. Kun je daar ook niet bij zijn? Dan is aan het normale rooster een derde mogelijkheid voor het tentamen toegevoegd.

Bennema: “Studenten kunnen zich daar gewoon voor inschrijven zoals ze dat normaal ook doen.” De universiteit gaat er vanuit dat studenten daar voldoende aan hebben.

Ondanks het sluiten van het Sports Center, gaan de tentamens op die locatie gewoon door.

Wat als ik studievertraging oploop?

Loop je studievertraging op als gevolg van (maatregelen omtrent) het coronavirus dan kun je een beroep doen op het Profileringsfonds.

Ben je bang dat het missen van een college of tentamen gevolgen heeft voor het Bindend Studie Advies dan kun je dat melden bij student support. Zij zullen je melding doorsturen naar de studentdecaan, die de melding aan het einde van het studiejaar zal meenemen in het advies aan de examencommissie.

‘Kom alleen zonder klachten naar de campus’

Tilburg University volgt de adviezen van het RIVM op. Naar aanleiding daarvan verzoekt de universiteit studenten en medewerkers met (milde) klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts, niet naar de campus te komen. Ook niet voor colleges en tentamens. Medewerkers wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken.

Studenten die in een van de risicogebieden zijn geweest wordt gevraagd 14 dagen na thuiskomst de campus te mijden en dit te melden bij student support.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.