Internationals in Maastricht en Amsterdam bezorgd om corona: sluit de universiteit nu!

Internationals in Maastricht en Amsterdam bezorgd om corona: sluit de universiteit nu!

Drie Italiaanse eerstejaars studenten aan de Universiteit Maastricht en een Italiaanse studente aan de Universiteit van Amsterdam zijn petities gestart om hun universiteiten te sluiten. Ze zijn bezorgd dat bestaande maatregelen niet genoeg zijn om het coronavirus te bestrijden.

De Maastrichtse studenten maken zich zorgen over het gebrek aan awareness in Nederland. “Er moet hier proactiever worden gehandeld,” zeggen ze tegen universiteitskrant Observant. Hun petitie is inmiddels ruim 2400 keer ondertekend.

In Amsterdam maakt studente Naomi di Meo zich soortgelijke zorgen. “Ik heb het idee dat mensen hier juist het probleem onderschatten. Ze zien me als radicaal, extreem. Maar dat is niet zo,” vertelt ze aan universiteitsblad Folia. In haar petitie roept ze op om alle scholen en universiteiten te sluiten. Deze is inmiddels ruim 2500 keer ondertekend.

Er zijn ook petities gestart voor de Hanzehogeschool, het Science Park Utrecht, de campussen van Fontys, Zuyd en Avans, de TU Eindhoven en de Universiteit Leiden. Sommige hebben een paar ondertekeningen, andere al een paar honderd.

Universiteiten nemen wereldwijd maatregelen

In Vlaanderen sluit de Hogeschool PXL voorlopig de deuren. Andere instellingen ondernemen ook actie. De Vlaamse instellingen moedigen thuiswerken aan. Studenten van de Universiteit Gent schorten alle feesten en activiteiten op.

In Oostenrijk en Denemarken gaan scholen en universiteiten voorlopig helemaal dicht vanwege het coronavirus. Van president Donald Trump mogen Europeanen voorlopig niet naar de Verenigde Staten vliegen. In enkele Amerikaanse staten gaan de lessen ook niet meer door.

Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.