Premier Rutte: “Grootschalige hoorcolleges vanaf nu online aanbieden”

Premier Rutte: “Grootschalige hoorcolleges vanaf nu online aanbieden”

Bied grootschalige hoorcolleges online aan. Dat adviseert premier Mark Rutte universiteiten en hogescholen. Tijdens een persconferentie over de coronacrisis zijn er aanvullende maatregelen afgekondigd.

volle collegezaal

Scholen in Nederland blijven open. De gevolgen van een landelijke sluiting zouden vooralsnog te verstrekkend zijn. Ook universiteiten en hogescholen hoeven niet te sluiten, blijkt tijdens de persconferentie. Wel adviseert Rutte de universiteiten en hogescholen dringend om alle grootschalige hoorcolleges af te gelasten en online aan te bieden.

Thuiswerkadvies uitgebreid

Eerder werd in Brabant al tot en met 16 maart een thuiswerkadvies afgekondigd, ook door Tilburg University. Dat thuiswerkadvies wordt landelijk ingevoerd en verlengd tot en met 31 maart. Mensen mogen gewoon de deur uit, maar het advies is om grote groepen mensen en kwetsbare ouderen te vermijden.

Verder zijn evenementen met meer dan honderd bezoekers verboden. Hieronder vallen ook de grootschalige hoorcolleges.

Indammen niet langer mogelijk

Verwacht wordt dat er de komende uren of dagen nog extra maatregelen voor de provincie Noord-Brabant zullen volgen. “De fase van onderdrukking van het virus in Brabant is voorbij,” laat Jaap van Dissel van het RIVM weten. Indammen is niet langer helemaal mogelijk: “We hebben niet meer exact grip op wat zich afspeelt.”

De persconferentie werd gegeven door premier Rutte, minister Bruins voor Medische Zorg en Jaap van Dissel van het RIVM.Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.