Het Openbaar Ministerie gaat uitspraken van Ruud Lubbers onderzoeken. Mogelijk heeft de oud-premier staatsgeheimen onthuld. Deze week kwam Lubbers in het nieuws met zijn uitspraken over de opslag van Amerikaanse kernwapens in Nederland.

Volgens staatsrechtgeleerden maakt Lubbers zich hiermee schuldig aan een strafbaar feit. Oud-bewindspersonen mogen volgens het wetboek van strafrecht geen staatsgeheimen onthullen, ook al bestaat er een vermoeden of zijn deze bekend. 

Lubbers vertelde zaterdag in het tv-programma De Tijd Vliegt over de opslag van 22 atoombomen onder de vliegbasis in Volkel. Oud-premier Dries van Agt bevestigde deze onthulling woensdag in een radioprogramma. Ruud Lubbers is voorzitter van het Stichtingsbestuur aan de Universiteit van Tilburg.

Geplaatst door: Redactie
Gepubliceerd op: 13-06-2013
Bijgewerkt op: 13-06-2013