Keuzegids: Wageningen beste universiteit

Wageningen University is de beste universiteit van Nederland. Als tweede eindigt de Open Universiteit, gevolgd door de Radboud Universiteit Nijmegen.  De beste technische universiteit is Eindhoven. Tilburg University eindigt op de negende plek. Dat blijkt uit de Keuzegids Hoger Onderwijs die vandaag uitkwam.

Als het gaat om de kans om een kamer te vinden scoort Tilburg het beste van alle universiteitssteden. De stad krijgt een 8. Utrecht en Amsterdam krijgen met een 5,2 en een 4,8 het slechtste cijfer.

“Wageningen biedt in al haar opleidingen de boeiendste studieprogramma’s, met intensieve begeleiding en prima faciliteiten. Het geheim achter dit succes is de kleinschaligheid van de opleidingen (gemiddeld 60 eerstejaars), samen met onderzoeksinstituten van wereldfaam en masteropleidingen die studenten uit de hele wereld trekken. Die combinatie biedt het juiste klimaat voor toponderwijs,” aldus de auteurs van de Keuzegids.

De troef van Nijmegen is volgens de onderzoekers dat de universiteit hun onderwijstaak net wat serieuzer neemt dan bij andere grote universiteiten. “Het onderwijs is minder vrijblijvend dan elders, je hebt meer contact met docenten, die ook goed geschoold zijn in hun vak.”

Ook de afzonderlijke studies werden bekeken. Bij Economics staat Tilburg alleen bovenaan. Ook bij Rechtsgeleerdheid staat Tilburg in de top, samen met Maastricht en Nijmegen. Datzelfde geldt voor Fiscale Economie, daar eindigt Tilburg bij de beste universiteiten, samen met Maastricht.

De Keuzegids Universiteiten wordt gemaakt door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Die beoordeelt de universiteiten op verschillende punten. Het gaat onder meer om studenttevredenheid (NSE), de faciliteiten en het studieprogramma.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.