Starbucks naar campus?

Komt er nu wel of geen Starbucks naar de campus van Tilburg University? Vrijdag berichtte Univers al dat er vragen over werden gesteld bij de Universiteitsraad.

Vandaag kreeg Univers een telefoontje van Olympia Uitzendbureau met de vraag of ze een advertentie kan plaatsen, omdat ze studenten zoekt om op korte termijn in de horecagelegenheid aan de slag te gaan.

Via de eigen website van het uitzendbureau is de werving voor horecamedewerkers voor opdrachtgever Albron al gestart. De naam ‘Starbucks’ wordt bij deze vacature echter niet genoemd. Albron opende in mei 2012 in samenwerking met Starbucks wel al een koffievestiging op de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Bij Tilburg University is de horeca in handen van Sodexo, de grootste concurrent van Albron, waardoor de kans op komst van een Starbucks klein leek.

De afdeling Real Estate Management wil geen commentaar geven op de kwestie en verwijst naar het CvB. Universiteitssecretaris Gabe van der Zee laat weten: Op dit moment is er geen contract met Starbucks of een andere koffieleverancier. Mocht zo’n contract gesloten worden, dan zullen we hier natuurlijk bekendheid aan geven. Tijdens eventuele onderhandelingen zijn wij niet bereid om commentaar te geven om zo’n traject niet te verstoren. Ook wil ik geen commentaar geven op de vraag of er wordt onderhandeld.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.