Bericht van de Tim Hofman-watchers (1)

Sorry hoor. Maar toen we hoorden dat Tim Hofman reclame ging maken voor Tilburg University zijn we hem gewoon ietsjes closer gaan volgen. Er is nieuws: samen met zijn Spuiten & Slikken-collegaatjes start Tim een burgerinitiatief.

Festivalbezoekers met drugs op zak krijgen steeds vaker ter plekke een strafbeschikking aangeboden. Enerzijds mooi, want je kunt dan snel verder naar Stromae of The Kik. Anderzijds heb je een strafblad aan je broek en kun je vijf jaar lang fluiten naar de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ons boegbeeld Tim: “Als je gepakt bent met een pilletje wil je maar één ding: terug het festivalterrein op. Maar op dit moment zou je je eigenlijk zorgen moeten maken over heel andere zaken. Je loopt namelijk het risico dat je vijf jaar lang niet aan de bak komt in bepaalde functies. Dat realiseren veel te weinig mensen zich. En wat ons betreft zou deze zware consequentie ook niet boven je hoofd moeten hangen voor zo’n klein vergrijp.”

Spuiten & Slikken start de petitie Een pil te veel maakt geen crimineel. Het uiteindelijke doel van dit burgerinitiatief is ervoor te zorgen dat aanhouding met een kleine hoeveelheid drugs geen invloed heeft op toekenning van een VOG. Bij 40.000 handtekeningen komt het onderwerp op de Tweede Kamer-agenda. Enerzijds mooi, want er sijpelde al de nodige kritiek binnen op deze vorm van standrecht. Anderzijds zijn deze regels er niet voor niets. Werpt ‘onze’ Tim zich hier niet op als drugsactivist? En hoe is dat te rijmen met de rol van Tim op onze universiteit? Het College van Bestuur antwoordt: ‘Met Tim Hofman hebben wij voor de campagne geen andere afspraken gemaakt anders dan dat hij studenten hun eigen verhaal over studeren aan Tilburg University laat vertellen. Wat hij zegt over de petitie is zijn persoonlijke mening.’

We vragen ons nu nog wel af: Hoe zit het met Tim? Kan die zelf ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen? We vragen het hem. Wordt vervolgd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.