Radboud Universiteit weert pedo’s bij symposium

Een symposium over taboes is blijkbaar niet de plek om het over een levensgroot taboe te hebben: pedoseksualiteit. Studievereniging BOW, van Bestuurskunde in Nijmegen, overwoog om Ad van den Berg en Martijn Uittenbogaard uit te nodigen voor hun symposium. Tot grote onvrede van de beoogde gasten ging dit niet door, mede na dwingend advies van het College van Bestuur (CvB).

In eerste instantie berichtte The Post Online dat het CvB de studenten terugfloot na het uitnodigen van de sprekers. BOW sprak dit uiteindelijk tegen, ze zouden ook zelf vanaf het begin twijfels hebben gehad over of het wel een goed idee was om de omstreden mannen te laten spreken.

Tegen Voxweb verklaart Haiko Vink, de voorzitter van de vereniging: “Wij hebben zelf om advies gevraagd bij het faculteitsbestuur en de vakgroep.” Toen vrijwel iedereen twijfels bleek te hebben, is gekozen om Van den Berg en Uittenbogaard niet te vragen. Volgens Van den Berg was de uitnodiging echter al officieel. Hij zegt: “Het symposium had als doel om taboes bespreekbaar te maken, daarom waren wij uitgenodigd, maar door dit advies houdt de Radboud Universiteit taboes juist in stand. Heel zielig.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.