Studenten wachtten vergeefs op overleden prof

Studenten van de universiteit van Pennsylvania schrokken zich rot toen zij hoorden waarom hun professor niet op kwam dagen voor het eerste college Citizenship and Democratic Development. Na een uur wachten kregen zij van het departement per e-mail te horen dat professor Henry Teune was overleden.

penn university of pennsylvaniaHet departement Politieke Wetenschappen had het overlijden van Teune over het hoofd gezien. “PSCI 291-301 is canceled. We are so sorry for this last minute cancellation”, stond er in de e-mail aan de studenten. “With Dr. Henry Teune’s passing, this course should have been cancelled over the summer and was an oversight.”

“We dachten dat de professor gewoon verlaat was,” vertelde Mallika Vinekar, een van de acht studenten die voor het college waren komen opdraven, aan universiteitskrant Daily Pennsylvanian.

Teune stierf 12 april in 2011 op 75-jarige leeftijd. Hij werkte al sinds 1961 bij het department Political Science van de Ivy League universiteit. Daarnaast stonden veel onderzoeksprojecten en organisaties,  op de universiteit en internationaal, onder zijn leiding.

Over een paar weken houdt de universiteit een herdenkingsmis voor de professor, meldt de Daily Pennsylvanian.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.