Pensioenexperts de wijk in

Op 6 oktober gaat een aantal pensioendocenten en -wetenschappers van de UvT in Tilburgse wijken uitleg geven over pensioenen. Mensen kunnen terecht met vragen over pensioen en krijgen hulp bij het lezen van hun pensioenoverzicht. Er is ook een sessie speciaal voor studenten.

Op verschillende locaties in het Tilburgse centrum, de Reeshof en de Westermarkt kunnen burgers gratis advies krijgen over pensioen. De happening vindt plaats in het kader van de Pensioen3daagse, een initiatief van Wijzer in Geldzaken. De bijeenkomsten op 6 oktober gaan in op vragen en onzekerheden van mensen over hun pensioen en geven handvatten bij het lezen van het jaarlijkse pensioenoverzicht. De sessies zijn groepsgewijs, dus gaan niet in op persoonlijke situaties. Wel is er een aparte sessie voor studenten georganiseerd op de Westermarkt.

Het is niet de eerste keer dat de UvT zich mengt in pensioenkwesties. Het CompetenceCentre for Pension research organiseert al jaarlijks een Pensioen EHBO op de universiteit, een Eerste Hulp bij Ouderdom. Een speciaal opgeleide student en een pensioenwetenschappers helpen burgers in een ‘pensioenspreekuur’ om overzicht en inzicht te bieden in de persoonlijke pensioensituatie.
Voor dit spreekuur kan je je aanmelden vanaf 1 januari 2012 via www.pensioenehbo.nl.

De pensioenbijeenkomsten van Tilburg University vinden plaats op 6 oktober vanaf 20.00 uur in wijkcentrum De Back, wijkcentrum Heyhoef en de Westermarkt (speciale studenteneditie).

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.