Rotterdamse universiteit beschuldigt 150 studenten van plagiaat

Rotterdamse universiteit beschuldigt 150 studenten van plagiaat

De Rotterdamse Erasmus Universiteit (EUR) heeft ongeveer 150 rechtenstudenten van plagiaat beschuldigd bij het vak Ondernemingsrecht. Ze moesten voor een opdracht een overnameovereenkomst tussen twee BV’s maken en gebruikten daarvoor een standaardmodel dat ze van internet plukten.

Deze week kreeg ongeveer een derde van de deelnemers per e-mail te horen dat het resultaat van de opdracht wegens plagiaat ongeldig zou worden verklaard, aldus het Rotterdamse universiteitsblad. Hierdoor zouden zij niet mee mogen doen aan het tentamen.

Volgens de studenten waren ze zich van geen kwaad bewust en kregen ze zelfs als antwoord op hun tentamenvragen het advies ‘Google maar…’.

Update: Vanmorgen vond er een overleg plaats tussen de examencommissie, vakdocenten en de bezorgde studenten. Hierin werd medegedeeld de beklaagde mail als niet verzonden te beschouwen

De examencommissie onderzoekt de tentamenopdracht en informatievoorziening. Ook zullen de individuele werkstukken van alle studenten opnieuw beoordeeld worden op plagiaat.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.