Jet Bussemaker (PvdA) wordt minister Onderwijs

Jet Bussemaker van de PvdA wordt onze nieuwe minister van Onderwijs in het aanstaande kabinet Rutte II. Tevens wordt Lodewijk Asscher de nieuwe minister van Sociale zaken en vice-premier namens de PvdA.

Sinds vorig jaar maart was Bussemaker lid van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor was ze jarenlang Kamerlid voor de PvdA en onder meer staatssecretaris van Volksgezondheid.

Er blijven twintig bewindslieden in het nieuwe kabinet, dat daarmee gelijk blijft aan het aantal in het vorige kabinet. Er verandert alleen een klein dingetje in de samenstelling: er komt één minister bij, waarvoor een staatssecretaris verdwijnt.

Verder is bekend geworden dat de VVD zeven ministeries krijgt: premier (Mark Rutte), Veiligheid en Justitie (Ivo Opstelten), Volksgezondheid (Edith Schippers), Economische Zaken , Defensie, Infrastructuur en er komt een nieuw ministerschap dat verantwoordelijk wordt voor de woningmarkt en de verkleining van de overheid. Van deze laatste vier is nog niet bekend wie ze gaan bekleden. Dat meldt de website van Trouw.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.