Meer Tilburgse studenten, 900 extra kamers nodig

Door een toename van het aantal studenten in Tilburg, zijn er in de toekomst (tot en met 2020) 900 extra studentenkamers nodig. Er is vooral behoefte aan zelfstandige huisvesting.

Dat schrijft het Tilburgse College aan de gemeenteraad in antwoord op vragen van D66. De bestuurders schrijven: “De gemeente werkt al sinds 2001 actief samen met de Tilburgse woningcorporaties, hoger onderwijsinstellingen en studenten om te zorgen voor voldoende studentenwoningen in Tilburg. Op basis van de kamerbehoefte worden periodiek afspraken gemaakt over het realiseren van extra studenteneenheden. In het eerst volgende bestuurlijk overleg wordt de
gemeente Tilburg landelijke monitor studentenhuisvesting besproken. Naar aanleiding daarvan bekijken partijen welke actie op basis van de uitkomsten nodig is.”

Deze week werd ook bekend dat door het regeerakkoord woningcorporaties geen heil meer zien in de bouw van studentenwoningen. D66 heeft nieuwe vragen aan het College gesteld waarmee de partij informeert naar de gevolgen van de plannen van het kabinet voor Tilburg. Ook roept het de wethouder op om samen met andere studentensteden bij de minister aan te dringen op een passende oplossing.

Update: In een interview met het Brabants Dagblad zeggen directeur-bestuurder Rob Vinke van woningcorporatie TBV Wonen en directeur Jos Snoeren van bouwbedrijf Van de Ven Bouw en Ontwikkeling dat de bouw van twee grote studentencomplexen in Tilburg gewoon door gaat. De corporatie kan met een lager rendement genoegen nemen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.