#Tilburg trending topic

Tilburg is vandaag populair, althans op Twitter. De stad staat op nummer 1 in de ranglijst van meest genoemde onderwerpen van de laatste vier uur. Om de haverklap komen er nieuwe tweets met #tilburg bij. Is er een bom ontploft? Is Willem II van degradatie gered? Niets van dat alles, Tilburg is trending topic door een slimme marketingactie, georganiseerd door Villamedia (het verzamelgebouw voor de creatieve industrie in Tilburg) en Het Jaar 013.

Het is al weken onderwerp van gesprek op Twitter: Maak Tilburg op 13 mei 2013 voor één keer trending topic. Waarom? 2013 is namelijk het jaar van de stad Tilburg – met als netnummer natuurlijk 013. Reden voor een feestje op Twitter. “Laat zien dat je trots bent op Tilburg en maak Tilburg voor een dag trending topic”, aldus de marketeers.

Rond negen uur vanochtend was #Ajax allang voorbijgestreefd als meest genoemde Twitter-woord, sindsdien staat #Tilburg bovenaan als meest besproken onderwerp. Positieve tweets, maar ook negatieve komen voorbij. Wel is er sinds 11 uur concurrentie, onder meer van #psv (presentatie van Cocu als nieuwe trainer), #eindexamen en #examen.

Luie twitteraars die zelf geen tweet met #tilburg willen bedenken, maar die de actie wel willen steunen, kunnen naar deze site. Na aanmelding wordt er een automatisch gegenereerde tweet verstuurd.

Twitter bepaalt van alle onderwerpen met een hashtag hoe vaak ze genoemd worden. Als een onderwerp een snelle groei doormaakt, wordt het een Trending Topic.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.