Bussemaker stuurt kaartje terug

“Lieve (zusje van Yanick), Bedankt voor je kaartje. Erg vervelend dat je je zorgen maakt over je toekomst. Ik hoop dat ik je kan geruststellen. Want natuurlijk mag je studeren, als je dat wilt en kunt. Graag zelfs.”

Dat schrijft minister Bussemaker op een kaartje aan duizenden bezorgde studenten, ouders en scholieren. Ze reageert hiermee op een actie van studentenvakbond LSVb waarbij zesduizend mensen de minister een kaartje stuurden. Ze uitten hiermee hun bezorgdheid over de komst van het sociaal leenstelsel. “Als ik een kaartje krijg, vind ik het wel zo netjes om er een terug te sturen,” aldus de minister.

De LSVb weigert om de minister alle mailadressen van de afzenders te geven zodat de kaart aan hen gemaild kan worden. Wel heeft de studentenvakbond beloofd de kaart op de Lieve Jet-site te publiceren.

In haar reactie schrijft minister Bussemaker dat er geen reden is tot bezorgdheid ‘omdat de maximale studiefinanciering gelijk blijft. Wel moeten studenten in het hoger onderwijs een deel van dit bedrag extra lenen maar dit is tegen een lage rente.’

Bekijk de kaart hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.