Tilburg weer best communicerende universiteit

De Universiteit van Tilburg is opnieuw uitgeroepen als best communicerende universiteit van Nederland. Tilburgse wetenschappers kwamen dit jaar honderd keer op radio en tv en 800 keer in de krant, aldus een onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau ScienceWorks.

De top 10 is gepubliceerd in weekblad Elsevier. Volgens onderzoeker Niels Rooijakkers, stak Tilburg er met kop en schouders bovenuit.  “We hebben gekeken naar het aantal keer dat een universiteit in de media verschijnt. Daarbij is niet gelet op de inhoud, maar op het aantal vermeldingen.” De mediaoptredens vanwege de zaak Stapel, zijn uit de resultaten weggefilterd.

De verkiezing ‘best communicerende universiteit’ is onderdeel van de Valorisatie Ranking.  Andere categorieën zijn  ‘best valoriserende universiteit’ en ‘meest ondernemende universiteit.’

De Universiteit Twente scoort het beste in de categorie ‘ondernemende universiteit’. Vooral de omvang van het Kennispark Twente en het seed fonds dat beschikbaar is om startende ondernemingen te ondersteunen, zijn belangrijke redenen waarom ze in deze categorie als eerst eindigt.

De Technische Universiteit Eindhoven blinkt uit in samenwerking met het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en de overheid en is dus de best valoriserende universiteit.

De Universiteit van Tilburg stelt jaarlijks ook een eigen Mediatop samen. Uit deze lijst blijkt dat Tilburgse wetenschappers op televisie het meest langskomen bij RTLZ. Op de radio wordt het beste gescoord bij BNR. Verder zijn de meningen van de  wetenschappers in trek bij de  dagbladredacties van Brabants Dagblad, Volkskrant en NRC.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.