Stapel en Dautzenberg maken toneelstuk

Stapel gaat nog meer schrijven. Op het literaire weblog De Contrabas van Chrétien Breukers staat dat Dautzenberg en Stapel samen een toneelstuk en boeken gaan schrijven. Onder de titel De Fictiefabriek wil het duo “tegenwicht bieden aan het opschonend realisme en een nieuwe draai geven aan hun bestaan. Ze gaan de verbeelding eren, de springbron van het leven.”

De voorstelling moet in het theaterseizoen van 2014-2015 te zien zijn in Nederlandse zalen. Het boek, opgenomen in het fonds van uitgeverij Atlas-Contact, moet in de zomer van 2014 verschijnen.

Voorstelling

Stapel en Dautzenberg gaan samen met het publiek op zoek naar de verdichting in het leven, in hún leven. Ze confronteren, experimenteren, belijden en ontroeren. Maar bovenal eren ze de verbeelding, de springbron van ons leven. We zijn niet ons brein, we zijn fictie. We hebben allemaal inspirerende vergezichten nodig, droombeelden die het leven verrijken. Concreet zal de voorstelling gaan over twee mannen, een verlegen arbeiderszoon en een voormalige ‘corpsbal’, die elkaar ’tegenkomen’. “Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar weten niet goed waarom.” aldus hun verklaring op de Contrabas.

A.H.J. Dautzenberg is een Tilburgse schrijver die prachtige boeken schrijft, maar ook voor veel ophef zorgt. Het is niet gek dat juist hij met Stapel gaat werken.

Voorspelling

Univers voorspelde al eerder dat Stapel waarschijnlijk de literatuur in zou gaan. In een fictief verhaal van Bart Smout vertelde Diederik dat hij zich verwant voelde met Mulisch.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.