EU breidt Erasmus programma uit

De Europese Unie wil meer studenten, docenten en opleiders stimuleren om in het buitenland te gaan studeren of stage te gaan lopen. Als uitbreiding van het Erasmus programma wil ze een goedkope lening van 18.000 euro aanbieden voor het volgen van masters in het buitenland. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het project, dat het Erasmus+ programma wordt genoemd heeft gisteren groen licht gekregen van het Europese Parlement. Het is de bedoeling dat vier miljoen jonge Europeanen gebruik gaan maken van de nieuwe regeling, die de komende zeven jaar 15 miljard euro zal kosten.

De eerste reacties op het besluit van de EU zijn positief. Marietje Schaak, lid van het Europees Parlement, zegt dat haar partij (D66) ‘verheugd is dat de EU de studenten voorop zet in dit nieuwe programma’. Voor de D66 is het belangrijk dat studenten van allerlei leerniveaus de mogelijkheid wordt geboden internationale ervaring op te doen. Het Interstedelijk Studenten Overleg is ook blij met het nieuwe plan. Voorzitter Ruud Nauts: “De arbeidsmarkt zal steeds internationaler worden. Deze plannen sluiten aan op die ontwikkeling.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.