‘Idee van online geheimen delen is goed’

Je hebt overal een app voor, dus waarom niet via je telefoon je diepste geheimen delen? Volgens UvT-docent Developmental Psychology en ‘geheimenexpert’ Andreas Wismeijer is het idee goed, maar de uitvoering wat minder. Dit vertelde hij vanochtend in Radio 1.

Eind mei werd de app ‘Secret‘ in Nederland beschikbaar. Een vergelijkbare app ‘Whisper‘ was al eerder op de markt. “Schrijven over je geheim, zelfs al verstuur je het nooit, lucht op”, zegt Wismeijer. “Het blijkt uit onderzoek dat schrijven en praten over je probleem je gedachten ordent”.

“Als je iemand vertelt: bij elk pijntje denk ik dat ik doodga, dan weet je dat de reactie kan zijn: aansteller, houd eens op’. En dat is een reactie die je kwetst, terwijl je het heel serieus meent en het belangrijk voor je is”, zegt Wismeijer. Over de functie van Secret waarbij je contactpersonen worden bekeken, is hij minder te spreken. “Dat is jammer, misschien zelfs wel kwalijk. Met dat soort informatie moeten ze voorzichtig omgaan. Ze hadden het volledig anoniem moeten laten”.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.