Tilburg University stijgt licht

In de jaarlijkse QS World University Rankings staat Tilburg University op nummer 367. Dat is een stijging van zes plaatsen in vergelijking met vorig jaar. Op de zes vastgestelde prestatiecriteria (waaronder onderwijsreputatie en internationalisering) scoort TiU 36,9 punten. De Universiteit van Amsterdam krijgt als beste Nederlandse universiteit 80,5 punten, en staat daarmee op plaats vijftig.

In de mondiale lijst komen dertien Nederlandse universiteiten voor. De VSNU reageert “blij en trots”. “Ongelooflijk mooi dat dertien Nederlandse universiteiten in de top vierhonderd staan, met een prachtig aantal in de top honderd en Amsterdam zelfs in de top vijftig. Dat bewijst dat onze universiteiten van ongelooflijke kwaliteit zijn, zowel in onderzoek als in onderwijs”, zegt een woordvoerder.

De academische Champions Leaugue bestaat weer uit de bekende namen. Opvallend is dat Harvard University twee plaatsen daalt (van 2 naar 4) en is ingehaald door Cambridge University en het Imperial College London (beide op plaats 2). Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) bezet opnieuw de eerste plaats. De volledige lijst vind je hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.