Emté lekker goedkoop, AH duurder dan je denkt

Emté aan de Besterdring is de goedkoopste supermarkt in Tilburg. Albert Heijn en Ekoplaza zijn verreweg het duurst, zo blijkt uit een onderzoek van Tilburgers.nl.

De hele maand september werd het prijspeil van verschillende Tilburgse supermarkten in de gaten gehouden. Voor de meting werd naar een basaal boodschappenpakket gekeken. Hierin zaten allerlei basisproducten als eieren, kaas, pasta en toiletpapier. De prijzen van groente en fruit kunnen door het jaar heen erg wisselen, dus die zijn buiten beschouwing gelaten.

Supermarkt Emté kwam verreweg als goedkoopste uit de test. Voor een basis boodschappenpakket betaal je daar slechts €22,61. De supermarktketen wordt op de voet gevolgd het pakket van Plus, waar het pakket €24,08 kost. De goedkope prijzen van Emté staan in schril contrast met Albert Heijn, die verreweg de duurste is. Voor een basis boodschappenpakket tel je € 27,81 neer. De prijzen bij Albert Heijn zijn het afgelopen jaar flink gestegen – in 2013 kostte het pakket nog € 24,69. Een verklaring voor die prijstoename is de afschaffing van de vertrouwde Euroshopper producten. Het merk werd vervangen door AH Basic, dat qua prijs een stuk duurder uitvalt.

Ook bij andere supermarkten was een flinke prijsstijging te zien ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is de toegenomen kaasprijs. De kiloprijs steeg gemiddeld van €4,29 naar € 5,39. Dat is onder andere te wijten aan de toegenomen vraag vanuit China, en de productieafname in Australië en Nieuw-Zeeland door grote droogte.

EkoPlaza werd ook in de meting meegenomen om aan te tonen hoe duur een biologische winkel kan zijn. Het pakket kostte daar maar liefst €59,11.

Bekijk hier het overzicht van alle supermarkten. (Bron: Tilburgers.nl)

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.