Jongeren GroenLinks willen verlaging salarissen hoogleraren

Jongeren GroenLinks willen verlaging salarissen hoogleraren

DWARS, de jongerenpartij van GroenLinks, wil dat er maatregelen worden getroffen tegen de hoge salarissen van vijf hoogleraren aan Tilburg University. Zij vinden dat de topinkomens niet reëel zijn in tijden van het dreigende studievoorschot.

DWARS wil dat Tilburg University de salarissen van de vijf professoren verlaagt. De jongerenpartij vindt het onwenselijk dat de salarissen van de hoogleraren buiten schot blijven, terwijl de studiefinanciering verder onder druk komt te staan. Studenten worden gedwongen om schulden te maken, terwijl de betreffende hoogleraren cashen. DWARS pleit voor een inperking tot het niveau van een ‘gewoon’ ministersalaris. Het resterende bedrag kan dan worden geïnvesteerd in meer beter en beter onderwijs. “Ik roep de hoogleraren en het College van Bestuur op om de moraal op Tilburg University te verbeteren. Kom met een plan om de salarissen per 1 januari 2015 te verlagen, in lijn met de Wet Normering Topinkomens”, aldus DWARS-voorzitter Dwayne Heuvelmans.

De jongerenpartij pleit voor lagere inkomens naar aanleiding van de publicatie van Univers naar aanleiding van het Tilburg University Jaarverslag 2013. Hieruit blijkt dat het jaarsalaris van vijf professoren tussen de 240 en 290 duizend euro ligt. Tilburg is hiermee de gulste universiteit van het land.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.