Nacht der Professoren weer geslaagd

Gisteren was de tweede Nacht der Professoren: een feest in café Studio waar docenten van Tilburg University hun favoriete plaatjes draaien voor studenten.

Vanaf negen uur draaiden zes docenten tot in de late uurtjes voor een dampende Studio. De Nacht der Professoren wordt georganiseerd door studentenfractie SAM om de relatie tussen studenten en docenten te bevorderen en ze op een informele manier met elkaar in contact te brengen.

De aftrap werd gedaan door professor Ilja van Beest van de psychologische faculteit. Daarna bewees Herbert Hamers – hoogleraar Game Theory en Operations Research – dat econometristen niet allemaal saaie cijfermelkers zijn door helemaal uit zijn plaat te gaan op de Foo Fighters.

Mocht Marjolein Antheunis – docent Communicatie en Informatiewetenschappen – haar baan in de wetenschap zat zijn, dan ligt er een glansrijke carriere als DJ Korsakov in het verschiet. Ted van de Wijdeven, docent bij bestuurskunde, mixte feilloos Phantom van Justice door Daft Punk, met een beetje hulp van Jeroen Wienen van SAM. DJ Magnificent – Rector Magnificus Eijlander – startte met Radar Love van Golden Earring. DJ Hi-Tone, hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen, hielp hem een handje. Hoogtepunt was Feeling So Real van Moby. Menig vrouwenhart smolt.

De opbrengt van de Nacht der Professoren wordt geschonken aan het goede doel. Vorig jaar werd er ruim 1100 euro opgehaald. Het is nog niet bekend hoeveel er dit jaar naar het goede doel gaat: Professors for Development, dat universiteiten in Afrika ondersteunt.

De Nacht der Professoren werd georganiseerd door Fractie SAM met Ton Wilthagen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.