TilburgU medewerker kandidaat bij Provinciale Staten

Tilburg University medewerker Martijn van Gruijthuijsen is kandidaat voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, die 18 maart 2015 plaatsvinden. Hij staat op de tweede plek van de VVD kandidatenlijst.

Van Gruijthuijsen werkt voor de universiteit als coördinator bij Kennisklik, een wervingsbureau voor studenten van Tilburg University. Als Statenlid is hij sinds 2011 werkzaam. “We zijn goed op weg om de regionale economie te versterken. Maar aangezien de begroting van Noord-Brabant de komende jaren zal worden ingekort van ruim 1 miljard euro tot 600 miljoen euro, is het belangrijk dat we alert zijn op waar we wel en geen geld aan uitgeven,” vertelt Van Gruijthuisen.

Goede banen
Van Gruijthuijsen: “De provincie moet zich weer gaan richten op zijn kerntaken. Een van de dingen die wij ontzettend belangrijk vinden is investeren in de economie en zorgen voor goede banen. Ook willen wij eenvoudigere regels en een betere dienstverlening voor ondernemers. Daarnaast willen we de dichtslibbende A58 verbeteren.”

Wietschuur
Verder vindt hij dat de provincie zich meer moet inzetten tegen drugsproductie die veelal in Brabant voorkomt. “Brabant wordt vaak gezien als wietschuur en als het hart van de synthetische drugsproductie. Wij willen onder andere met de taskforce Brabant Zeeland, het samenwerkingsverband dat de drugscriminaliteit aanpakt, hard optreden om dit tegen te gaan.”

Redactie Univers volgt ook de kandidatenlijsten van andere partijen, maar deze waren op dit moment nog niet beschikbaar.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.