Verlies 58 fte als gevolg van BEST

Om 16.25 uur, 9 december,  stuurde het College van Bestuur een ‘Melding reorganisatievoornemen ondersteunende diensten’ uit aan de werknemers. Het communiqué gaat over de plannen in het kader van BEST.

‘De keuze voor een slankere, slagvaardiger en flexibeler ondersteuningsorganisatie is nodig om als universiteit op nationaal en internationaal een rol van betekenis te kunnen blijven spelen.’ Aldus de aanhef van de e-mail. Belangrijkste punten in het ‘efficiënter maken van de ondersteuningsorganisatie’:

+ Als gevolg van BEST worden de ondersteuningskosten verlaagd met € 3,5 miljoen. Dat leidt tot een reductie van 58 full time-arbeidsplaatsen in obp, per 1 januari 2017. Het is niet uit te sluiten dat daarbij gedwongen ontslagen vallen. Additionele kostenreducties worden behaald door een besparing van € 1,5 miljoen op de huisvestingsplannen en door het verlagen van de (interne) subsidies met € 0,5 miljoen (Nexus Instituut).
+ Vrijkomende middelen gaan naar onderzoek en onderwijs. Door te investeren in onderzoek wil Tilburg University een significante bijdrage leveren aan het realiseren van een concurrerende kenniseconomie en aan het oplossen van urgente maatschappelijke vraagstukken.
+ Per 9 december 2014 geldt een externe vacaturestop voor het obp.

Het College realiseert zich dat deze operatie een grote impact heeft. Het communiqué sluit als volgt af: ‘Wij zetten ons in om dit proces in goed overleg en zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. We roepen iedereen op om de gezamenlijke opgave niet uit het oog te verliezen: de (internationale) concurrentie het hoofd blijven bieden. Wij hebben alle vertrouwen dat onze gemeenschap daartoe in staat is.’

Morgenvroeg vanaf 10.00 uur licht bestuursvoorzitter Koen Becking de plannen toe in de aula voor leidinggevenden. Om 11.00 is er een bijeenkomst voor het personeel. Op hetzelfde tijdstip komt Universonline met een uitgebreide toelichting van Becking.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.