TDV Cicero organiseert Groot Tilburgs Scholierendebat

De Tilburgse Debatvereniging Cicero en Tilburg Debat Stad organiseren in maart een debattoernooi voor scholieren.  In het debat strijden de bovenbouwleerlingen van diverse Tilburgse middelbare scholen en mbo-opleidingen tegen elkaar.

Het is de eerste editie van het Groot Tilburgs Scholierendebattoernooi. Het evenement is tot stand gebracht omdat het debat een belangrijk onderdeel is van het Nederlandse onderwijs. Robbert van Dijk, voorzitter van TDV Cicero: “Het idee is ontstaan vanuit Tilburg Debat Stad. Zij merkten op dat er behoefte aan is. Zodoende hebben we in samenspraak het Groot Tilburgs Scholierendebat opgericht. Wij leveren de expertise zoals de jurering, het concept en vormgeving. Ook zullen wij ter voorbereiding workshops geven aan de middelbare scholieren.”

Aan het debat doen 16 teams van elk vijf personen mee. Zij debatteren in twee debatvormen: Lagerhuis en Amerikaans Parlementair. De winnaar krijgt de wisselbeker. Daarnaast is er ook nog een aparte prijs voor degene die de beste V-rede, een voorbereide speech, geeft.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.