Tilburg University stijgt op ranglijst Times

Driewerf hoera voor de Tilburg Universiteit! De Times Higher Education World University Ranking voor 2016-2017 is gepubliceerd. En Tilburg overtreft de resultaten van de afgelopen vijf jaar ruim.

Sterker nog, in de afgelopen vijf jaar heeft Tilburg University de top 200 niet eens weten te halen. Maar nu is het dan toch eindelijk zover: Tilburg University is volgens de ranking van Times nu de nummer 198 van de wereld en laat daarmee 791 universiteiten achter zich. Reden tot feest, toch?

Screen Shot 2016-09-22 at 10.15.44

Het College van Bestuur vindt van wel, leert de reactie in Brabants Dagblad: ”Tilburg University laat zien dat het tot de wereldtop van onderwijs en onderzoek behoort. We werken voortdurend aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek, zijn daarover in nauw overleg met onze studenten en wetenschappers en dat zien we af aan de cijfers.”

Laten we overigens niet te hard op de borst roffelen. Tilburg wordt nog steeds ingehaald door elke andere Nederlandse universiteit. En in een eerdere ranking die deze zomer uitkwam, die van QS Top Universities, staat de Tilburgse uni op een schrale 330ste plek.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.