Tentamen voorlopig op niet-verstelbaar stoeltje

‘Voetenbankjes en kussentjes’, ook in de fonkelnieuwe CUBE moeten studenten het hiermee maar doen tijdens tentamens. De zalen werden onlangs ingericht met niet-verstelbare stoelen, een fout volgens universiteitsraadslid Sebastiaan Vermeulen. Hij vroeg om een verklaring tijdens de vergadering van de Commissie Financiën en Infrastructuur (CFI) gisteren.

Vermeulen, fractielid van Onafhankelijken: “Dan heb je zo’n mooi ‘state of the art’ gebouw en dan zet je er ouderwetse stoelen in. Terwijl al bijna overal moderne bureaustoelen staan.” Omdat tentamens wel drie uur kunnen duren, is het lastig voor korte of juist lange studenten om zo lang oncomfortabel te moeten zitten: “Ik vraag me af hoe dit Arbo-technisch zit.”

Directeur bedrijfsvoering Marcel van Ieperen antwoordde dat het lastig is om hier op korte termijn iets aan te doen: “Het zou 140 duizend euro kosten om alsnog verstelbare stoelen te kopen, dat is buiten het budget.” Van Ieperen vraagt zich bovendien af of het wel nodig is: “Er worden in andere gebouwen al jaren tentamens gemaakt in niet-verstelbare stoelen en dat ging ook altijd goed. Maar als er studenten last hebben van de hoogte van de stoelen, dan regelen we wel iets van een kussentje en een voetenbankje.”

Op termijn zal het ‘stoelenprobleem’ vanzelf worden opgelost, want van elke levering verstelbare stoelen in de toekomst, zal een gedeelte naar CUBE gaan, om de niet-verstelbare zetels te vervangen. Vermeulen vindt het zonde van de stoelen, maar lijkt tevreden met de oplossing.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.