Update: universiteit telefonisch weer bereikbaar

Door een storing is de universiteit onbereikbaar voor telefoontjes van buiten. De oorzaak van de storing, die rond 10.00 uur woensdagmorgen begon, is nog onbekend. Ook is niet duidelijk hoe lang het gaat duren. Het interne telefoonverkeer en de internetverbinding werken nog wel gewoon.

Het probleem zit aan de kant van de leverancier van de telefoonverbinding, meldt René van de Loo, afdelingshoofd bij LIS en hoofd telefonie. “Een situatie als deze hopen we juist te voorkomen met twee aparte lijnen naar buiten, zodat we niet volledig afhankelijk zijn van één lijn.” Jammer genoeg betreft de storing beide lijnen en is er dus geen back-up meer.

“Ik mag toch hopen dat het vandaag nog in orde komt”

Mogelijk is er iets mis met de telefoonkabel, of bij de telefoonaanbieder van de universiteit, Ziggo. Omdat de oorzaak van de storing nog niet bekend is, is ook onduidelijk hoe lang het nog gaat duren. Van de Loo: “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo lang zou duren, maar ik mag toch hopen dat het vandaag nog in orde komt.”

Ondertussen baden de telefonistes van de universiteit aan de receptie in het Goossensgebouw in een weldadige rust. Waar het normaal een komen en gaan is van telefonische bezoekers, heerst nu stilte. Slechts af en toe onderbroken door een intern telefoontje. Meestal is dat dan iemand die wil weten waarom er niet gebeld kan worden naar buiten.

 

Update 16.30 uur

De telefoonstoring is inmiddels verholpen, de universiteit is weer volledig bereikbaar.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.