Twitter stelt archief open voor universiteit Twente

De universiteit Twente krijgt gehele toegang tot het twitterarchief. Samen met vijf andere universteiten in de wereld kunnen ze bij alle tweets die ooit zijn verstuurd.

In februari deed Twitter een oproep aan instellingen om een onderzoeksidee in de sturen. Onderzoekers kregen tot 15 maart de tijd om een voorstel te doen. Binnen die zes weken deden 1300 onderzoekers een voorstel, waarvan zes voorstellen zijn uitgekozen. De universiteit Twente is er dus één van. Ook zijn onder andere de Harvard Medical School en de University of East London uitgekozen.

Djoerd Hiemstra, universitair hoofddocent databases, gaat samen met andere onderzoekers onderzoek doen naar de effecten van campagnes over kanker. “We willen zien hoe die campagnes, zoals Movember het doen op het sociale netwerk en wat voor effect ze hebben. Of na de campagne er op sociale media anders wordt gesproken over de ziekte”, vertelt Hiemstra tegen de NOS.

Dagelijks worden er 500 miljoen tweets verstuurd. Hierdoor heeft Twitter sneller informatie dan andere social media of instituten. Hiemstra denkt dat ze bij Twitter kunnen aangeven welke data ze willen hebben, die vervolgens wordt aangeleverd door Twitter.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.