Hirsch Ballin naar UvT

Met de komst van Ernst Hirsch Ballin als hoogleraar haalt Tilburg Law School een ‘intellectueel van formaat’ binnen. Dat zegt hoogleraar Maurice Adams.

Hirsch Ballin was in het vorige kabinet minister van Justitie. Hij speelde een prominente rol op het CDA-congres, waar hij vurige pleitte tegen een coalitie met de PVV. Vanaf april kunnen Tilburgse studenten hem zelf vragen naar die episode. Hij bekleedt dan de leerstoel Nederlands en Europees constitutioneel recht.

Zijn netwerk als oud-minister ‘heeft zeker voordeel’ voor de universiteit, bevestigt Adams, hoogleraar Encyclopedie van het recht. Maar belangrijker is zijn geestelijke bagage. “Hij is een van de meest begaafde bewindslieden van de afgelopen tijd gebleken”, vindt Adams. Bovendien brengt hij bestuurservaring mee. “Die realistische blik heeft voor studenten echt een meerwaarde.”

Hirsch Ballin werkt in de jaren ’80 en ’90 als wetenschapper in Tilburg, tussen verschillende ministerschappen in. Hij is volgens Adams ‘zeer enthousiast’ over zijn terugkeer, en wil graag een onderwijsrol. Hirsch Ballin is als specialist Staats- en bestuursrecht bij meerdere vakken in te zetten. “Over de concrete invulling moeten we nog spreken, maar hij krijgt daarbij veel vrijheid”, zegt Adams.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.