Tilburgse hoogleraren in professorenprotest

Professoren uit het hele land komen op 21 januari in Den Haag bij elkaar in een Bijzondere Academische Zitting. Ook Tilburg doet mee.

De bijeenkomst is georganiseerd door de veertien rectoren van de Nederlandse universiteiten. Oorzaak: de zorg over de toekomst van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in Nederland. Het is voor het eerst dat de hoogleraren in zulke getale samen optrekken. De Vereniging van Universiteiten (VSNU) verwacht er minstens 500.

 

De VSNU stelt dat Nederland zijn internationale positie als kenniseconomie moet versterken door te investeren in ontwikkeling van kennis. “Doen we dat niet, dat gaat dit onherroepelijk ten koste van de werkgelegenheid, de toekomst van jonge mensen en de kwaliteit van de samenleving.

Er is intensief, activerend onderwijs nodig, en dat vergt eerder meer dan minder docenten. De bezuinigingen doen het omgekeerde: vanaf 2011 is ongeveer 10 procent minder budget voor docenten beschikbaar. Die maatregel leidt tot banenverlies van mogelijk enkele duizenden docenten.”

Ongeveer 40 professoren hebben zich reeds gemeld bij het bureau Communicatie & Marketing. Aanmelden kan nog steeds via Christine Schuman: (070-3021474) of Schuman@vsnu.nl

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.