‘Universiteiten moeten 5000 banen schrappen’

De universiteiten moeten door de bezuinigingen vijfduizend banen schrappen. Ruim eenvijfde (minimal 1100) daarvan betreft onderwijsbanen. Dat schrijft de VSNU in een factsheet over de bezuinigingsplannen voor het hoger onderwijs.

De bezuinigingen zouden ook buiten het onderwijs doorwerken. Binnen het alfa- en gamma-onderzoek zouden binnen en buiten universiteiten vijfduizend banen verdwijnen.

“Kennis is de motor van de toekomst. Doen we dat niet, dan gaat dit onherroepelijk ten koste van de werkgelegenheid, de toekomst van jonge mensen en de kwaliteit van de samenleving. De ambitie van de Kamer om Nederland in de top 5 van de wereldeconomiën te krijgen zal niet gehaald worden. Nederland zal juist uit de top 10 van de wereldeconomie verdwijnen,” zo pleit VSNU.

Het is niet bekend of er bij Tilburg University ook banen gaan sneuvelen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.