Willem van Groenendaal ‘nu pas’ hoogleraar

De 62-jarige Willem van Groenendaal is per 1 januari 2011 benoemd tot hoogleraar investeringsprojecten bij de School of Economics and Management.

De benoeming voor Van Groenendaal komt rijkelijk laat. Zelf stelt hij in een interview met het Financieele Dagblad: “De meeste collega’s zeggen dat ik het verdien en dat de benoeming veel te laat komt.”

De onderzoeker is al jaren als wetenschapper en bestuurder verbonden aan de Tilburgse universiteit. Hij doet onderzoek naar mogelijkheden en toepassingen om bij grote projecten tot de juiste beslissing te komen. Vaak zijn bij de start van een groot project veel zaken niet bekend en kan er gemakkelijk een verkeerde beslissing genomen worden die later moeilijk is terug te draaien.

Lang zal de hoogleraar waarschijnlijk niet actief zijn, zo stelt hij . “Het is heel onvoordelig langer door te werken als je 64 jaar en 11 maanden bent.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.