Extra geld voor valorisatie

De universiteiten van Tilburg, Delft, Twente,  Wageningen en Utrecht krijgen samen 25 miljoen euro om onderwijs en onderzoek meer toe te snijden op de ontwikkeling van maatschappelijk en commercieel interessante toepassingen.

Het geld is afkomstig uit het zogeheten valorisatieprogramma dat in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) wordt uitgevoerd door het Agentschap NL.

“De kennis in de hoofden van studenten, docenten en hoogleraren is goud waard”, zegt minister Maxime Verhagen (EL&I). “De potentie van de kennisinstellingen voor onze economie en voor ons land is enorm. Toepassing van die kennis is kassa voor wetenschappers, universiteiten en bedrijven.”

Toepassing van wetenschappelijke kennis in commerciële en maatschappelijke producten en diensten is een prioriteit van het kabinet. In 2011 is er opnieuw geld beschikbaar om plannen van kennisinstellingen te helpen financieren. De ministeries van EL&I en OCW maken de omvang van deze fondsen binnenkort bekend.

Het is niet duidelijk hoeveel geld Tilburg exact krijgt.  Rector magnificus Philip Eijlander: “We zijn nog druk bezig om met de diverse partners een en ander nader  in te vullen. Bovendien hangt het ook nog af van de bereidheid tot “matching” door het provinciaal bestuur.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.