God en Tolkien op Lucepedia

Het hogere heeft voortaan een eigen zoeksite. UvT-theologen maken theologische kennis beschikbaar voor een groot publiek met lucepedia.nl.

 “Op onze faculteit gebeuren ontzettend veel interessante dingen, waar niet iedereen weet van heeft. Die willen we naar buiten brengen”, verklaart Frank Bosman, beleidsmedewerker bij de Faculteit Katholieke Theologie.

Naast verwijzingen naar eigen onderzoek bevat de site ook links naar betrouwbare informatie van buiten de UvT. Bij iedere link staat een korte inleiding. Vaak zijn die sites ook via Google te vinden, erkent Bosman. Maar Lucepdia scheidt het kaf van het wetenschappelijke koren.

De zoeksite heeft nu ruim 70 dossiers, maar dit jaar moeten dat er zeker 200 worden. De brieven van Paulus, de verschillende vertalingen van het boek Job, de ideeën van Immanuel Kant: ze hebben allemaal een plek. J.R.R. Tolkien, schrijver van ‘In de ban van de ring’, heeft zelfs meer hits dan God (dertig tegen acht). Bosman: “Tolkien was katholiek, en zijn thema’s staan in christelijke traditie. En hij is blijkbaar op trefwoord makkelijker te vinden dan God.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.