Extra controles op foutparkeren campus

Om een einde te maken aan het foutparkeren bij de universiteitscampus, is de beveiliging gestart met extra controles. Tientallen studenten en medewerkers die hun auto in de berm hadden geparkeerd, vonden vorige week een gele bon onder hun ruitenwisser.

De bon leidde niet tot acute financiële nood: hij kwam niet van de politie, maar van de beveiliging die de automobilist waarschuwde dat alleen in de parkeervakken geparkeerd mag worden.  Cees Braken, Hoofd Beveiliging bij Tilburg University, zegt dat er in de toekomst mogelijk wel echte bonnen zullen volgen. “De grond is van de Universiteit, maar de politie mag verbaliserend optreden.”

In het verleden heeft de beveiliging vaker gecontroleerd, maar lange tijd was het niet meer nodig. “Dit jaar is het extreem druk op de parkeerplaatsen en wordt er ook meer foutief geparkeerd.”  Het lijkt  erop dat de campus op drukke dagen niet voldoende parkeerplaats heeft. Braken geeft echter aan dat daar nog geen klachten over binnengekomen zijn.

“Ik denk dat een verbaal een prikkel geeft om in de toekomst op een juiste plaats of manier te parkeren.” Automobilisten zijn bij deze gewaarschuwd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.