Commotie rond ov-chipkaart verandert niets voor student

Commotie rond ov-chipkaart verandert niets voor student

De ov-chipkaart is nog maar nét goed en wel geintroduceerd, en hij moet al rap worden vervangen. Directeur Gerben Nelemans van Trans Link Systems meldde gisteravond in Nieuwsuur dat zijn bedrijf een nieuwe kaart gaat ontwikkelen. Het blijkt namelijk supersimpel om het saldo op je ov-chipkaart te verhogen. Studenten krijgen die nieuwe kaart gratis, luidt de belofte.

In het programma Nieuwsuur liet journalist Brenno de Winter dinsdagavond 25 januari zien hoe je met een normale kaartlezer en software die standaard bij Windows zit, de ov-chipkaart kan manipuleren. In 2008 werd de kaart ook al eens gekraakt en daarom is het voor sommige media duidelijk dat de ov-chipkaart zijn langste tijd heeft gehad. De Universredactie denkt met weemoed terug aan die tijd toen reizen met het openbaar vervoer nog simpel was, zie dit filmpje:

 ‘Succesvol vervoersbewijs’

Als de nieuwe kaart klaar is, kunnen studenten deze kosteloos in bezit krijgen. “Dat is altijd de bedoeling geweest, ook toen we er nog van uitgingen dat de kaart om de vijf jaar vervangen werd”, zegt Anita Hilhorst van Trans Link. Verder benadrukt Hilhorst dat de ov-chipkaart absoluut niet geflopt is: “Het is een succesvol vervoersbewijs. Er zijn negen miljoen kaarten in omloop en vorig jaar waren er ruim negenhonderd miljoen transacties.”  [Bob Maes/GeR]

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.