Studentenband gezocht die Guus Meeuwis opvolgt

De laatste studentenbands die zijn doorgebroken zijn Volumia en Guus Meeuwis. Veel te lang geleden, vindt 3fm Serious Talent. Op het festijn Bal11 wordt de ‘beste studentenband van het jaar’ verkozen. “Het is tijd voor nieuw -Nederlandstalig- talent.”  Studenten van GeR gingen op zoek naar Tilburgse kanshebbers.

Bal11 wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het moet een veelbelovend studentenfestijn worden met onder andere de talentenjacht van 3fm, maar daarnaast ook de uitreiking van celebstudent of the year, studentenhuis van het jaar, de Student of the Year 2011 Award met daar omheen optredens van artiesten die bekend zijn geworden als student.

Zwarte Kat
Wij horen daar toch met een vertegenwoordiging van onze stad vooraan te staan? Harm Timmermans, voorman van Tilburgse studentenband Zwarte Kat , is het daar zonder twijfel mee eens. “Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het klinkt super. We gaan hier zeker aan meedoen. Dit zou een mooi moment zijn om in de running te komen; we hebben net een nieuwe producer aan de haak geslagen, met wie we een heel nieuw concept gaan uitvoeren. Onze muziek zal een combinatie van Nederpop en dancemuziek à la Justice en Chemical Brothes worden. Dat is een heel nieuwe sound in Nederland.”

Eerder zong Harm nog op een grappige manier over geboren zijn op vrijdag de dertiende en over een zwarte kat die hij ’s nachts vaak tegen het lijf liep. Met zijn ietwat malle uitstraling en grote krullenbos weet hij de teksten geloofwaardig en aangenaam over te brengen. Zwarte kat bestaat voornamelijk uit studenten van de Rockacademie en de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Bij 013 zijn ze al een bekende en geliefde naam. Hoewel ze hun activiteiten een tijdje op een laag pitje hadden staan, hopen ze op nieuwe kansen door Bal11. “Het is natuurlijk wel allemaal balletjesvolk wat daar komt, dat zijn wij totaal niet. Wij maken gewoon de muziek die we maken, daar moeten ze het maar mee doen. Hopelijk krijgen we het publiek daar toch flink aan het dansen.”

Guus Meeuwis achterna
De winnaar van de 3FM Serious Talent Student Contest is er dan nog niet. Ze mogen zichzelf dan wel de beste Nederlandstalige studentenband van deze contest noemen, van Nederland zijn ze dat dan nog niet. De winnende band moet vervolgens opboksen tegen de winnaars van het AHC Songfestival en het Intercorporaal Festival, beide talentenjachten voor studentenbands. Guus Meeuwis & Vagant braken in een ver verleden op deze manier door. Een veelbelovende wedstrijd dus.

Zo ziet de organisatie van Bal11 het ook. “Het is tijd voor nieuw talent. De laatste studentenbands die zijn doorgebroken zijn Volumia en Guus Meeuwis, dat is alweer veel te lang geleden. Grote kans dat er op Bal11 weer talent van dat formaat gaat uitrollen. We hebben een erkende jury, met prominente mensen uit de muziekindustrie. Wij bieden een podium aan, de bands moeten de rest doen. Als je goed bent, word je hier gewoon ontdekt.” [Ilona Tonnaer/GeR]

Wil je meedoen?
De jongens van Zwarte Kat zullen door GeR worden gevolgd in hun weg naar de top. Wil jij ook naar de top met jouw band en lijkt dit evenement je de perfecte manier? Geef je band dan hier op. Voorwaarde is wel dat de band uit studenten bestaat en een Nederlandstalig repertoire heeft.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.